Prefabrik Evin İçi Nasıl Olur?

Prefabrik evler günümüzde insanların sıkça tercih ettiği bir çözüm olmaktan çıkmış, kalitesi, sağlamlığı, depreme dayanıklılığı ve yalıtımı ile çok fazla tercih edilen bir çeşit olarak sektörde yerini almış durumdadır. Prefabrik evlerin dışları çok şık olduğu gibi içleri de harika bir görünümde dizayn edilmektedir. Bu kısım biraz da kişinin zevkine ve harcadığı miktara bağlı olsa da, prefabrik evlerin avantajı odaların, yüksekliğin ve yerleşimin müşterinin talebine göre belirlenmiş olması olarak düşünülebilir. Müşteri prefabrik ev yaptırmaya karar verdiğinde alanında uzman kişilerle görüşüp evin büyüklüğünü odaların yerlerini ve şekillerini belirleyebilmektedir. Bu kısımdan sonrası ise eşyaların seçimi olacağı için prefabrik ev içi istenilen eşyalarla rahatlıkla doldurulacaktır. Yani özetle; eve göre eşya değil eşyaya göre ev seçmektir prefabrik.

prefabrik ev içi

 

Prefabrik Ev Yalıtım Olarak Nasıldır?

Prefabrik ev yalıtım olarak harika özelliklere sahiptir. Çünkü prefabrik evin duvarlarında kullanılacak malzemeler özel olarak fabrikada üretilmektedir. Sıfırdan üretilen bu ürünlerde özellikle dikkat edilen şeyler; yalıtım, dayanıklılık ve sağlamlıktır. Hantal duvarlara göre daha ince ve kullanışlı olan bu ürünler, bazı standart ve kalite yönetmeliklerine göre hazırlanmak zorundadır. Bu durumda müşterilerin aklına gelen yalıtım konusunda herhangi bir problem olmayacaktır. Prefabrik ev içi ile dışı tamamen birbirinden yalıtılmış durumda olacaktır. Zaten yeni teknoloji kullanılmış yüksek kaliteli malzemelerle donatılan prefabrik evinizin eski sistem tuğla evlerden daha yalıtımsız olması biraz garip bir durum olsa gerek.

Yalıtım demek; dışarıyla içerinin bağlantısının yüksek oranda kesilmesi demektir. Yani yazın sıcak havaya rağmen evinizin içinin doğal bir şekilde normal sıcaklıklarda olması, kışın ise soğuk havaların etkisinin evinizin içine girmemesi durumudur. Bu sayede klima veya kombi gibi masraflarınız her ay çok cüzi miktarlarda gelmekle birlikte yıla vurulduğunda çok yüksek rakamlara tekabül edecektir. Doğalgaz ve elektrik fiyatlarının çok yüksek olduğu bir dönemde yaşadığımızı düşünürseniz de bu etkenin daha doğrusu avantajın bile prefabrik ev seçmenizin nedeni olabilecek boyutlardadır.

Prefabrik Ev Sökülebilir Mi?

prefabrik sokumu gorseli

Kullanıcıların aklına takılan soruların başında gelir “prefabrik ev sökülebilir mi” sorusu. Cevabı ise; evet. Prefabrik ev sökülebilir çünkü demonte durumda gelen eviniz montajla bir lego gibi yapılır ve aynı şekilde sökülebilir. Tabi ki sökülmenin de kendine göre dezavantajları, zararları olacaktır. Prefabrik evi çanta gibi yanımızda taşıyabilir gibi düşünmesek de çok ani ve önemli durumlarda böyle bir imkanın olduğu da göz önünde bulundurulmalıdır. Prefabrik ev sökülebilir ve farklı bir yere kurulabilir. Bunun için tabi ki söküm, montaj ve taşıma gibi masrafları da dikkate almak gerekmektedir.

İnsanların aklında prefabrik evlerle ilgili pek çok soru bulunmaktadır. Biz de bu yazılarımızla bu soruları akıllardan çıkartmayı, cevaplarını doğru bir şekilde verebilmeyi amaçlamaktayız.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button05495253334
Online Mağazamız Hizmetinizde! Ürünlerimizin fiyatlarını görmek için tıklayınMağaza
+